Gruppmöte 20090902

Närvarande: Samtliga gruppmedlemmar utom Johanna pga. sjukdom.

Dagordning:

  1. Genomgång av föregående möte.
  2. Intervjuer
  3. Brukskvaliteter
  4. Förebilder
  5. Ytterligare intervjufrågor

1. Genomgång av föregående möte

Mötet inleddes med att vi överskådligt gick igenom det föregående mötets diskussionspunkter och beslut. Detta genomfördes för att påminna gruppen om vad som hade diskuterats samt för att undersöka om någon i gruppen hade frågor kring besluten som togs.

Alla var med på noterna och vi gick snabbt över till nästa punkt.

 

2. Intervjuer

Alla på mötet hade genomfört en intervju vardera och enades om att det var ganska svårt att utröna brukskvaliteter ur intervjufrågornas svar. Vi beslöt oss för att tillägga ytterligare frågor till intervjuunderlaget. Dessa ytterligare frågor presenteras under punkten ”Ytterligare intervjufrågor”.

Sammanfattningsvis verkar induktionshällar och närodlad ekologisk mat vara trndigt inom matvärlden.

 

3. Brukskvaliteter

Brukskvaliteterna framställdes genom en öppen diskussion i gruppen kring intervjufrågornas svar.

  • Visa hur inhandlandet av olika matvaror påverkar miljön.
  • Lät att göra ren.
  • Viktigt med säkerhet.
  • Ekologiskt och närodlat.
  • Intressant att se vad vänner tillagar.
  • Få användaren att känna sig trendig.
  • Imponera på vännerna.
  • Informera om vad som är trendigt.

4. Förebilder
Några förebilder hade gruppmedlemmarna hittat innan mötet medan andra förebilder brainstormades fram på mötet.
  • Foodtube (ett socialt nätverk som fokuserar på videoklipp förknippade med matlagning).
  • Filmtipset (kan se vad dina vänner föredrar).
  • Använda twitter/fb för matlagning.
  • Recept.nu (samlar b.la. recept från matlagningsprogram).
  • Matlagningsprogram och artiklar, matlagningstidningar mm.
  • Matbörs (presenterar en meny för veckan).
  • Digg.com (kan gräva fram recept).


5. Ytterligare intervjufrågor

För att lättare kunna ta fram brukskvaliteter från intervjuer framställdes ytterligare några frågor till intervjuunderlaget.

  • Hur viktigt är det att hänga med i mattrender?
  • Hur tar du del av mattrender?
  • Har du ägt/äger du några tekniska apparater?
  • Skulle du kunna tänka dig att använda någon i köket?
  • Vad skulle den ha för funktioner?
  • Har du någon teknik i köket?
  • Vad skulle du vilja ha för tekniskt apparat i köket?
  • Har du en induktionshäll?
  • Vad är häftigt med den? Skulle du vilja att den kunde göra något mer?
  • Använder du ex. Facebook eller Twitter för att berätta om vad du tillagar?
  • Brukar du gå in på hemsidor eller se på matlagningsprogram för att hitta recept?
  • Hur planerar du matlistan (webbsidor, receptbok)?
  • Skulle du använda en tjänst som levererade matvaror hem till dörren?
  • Hur letar du recept på webbsidor( topplistor/popularitet, innehåll)?


Utvärdering av grupprocessen på post-its:

  • Svårt att stolpa upp punkter under själva mötet. Fick idéer grundat på andras intervjuer. Bra att diskutera ett flummigt ämne. Dålig lokal med mkt folk och slående dörr.
  • Vi punkta dagordningen men ibland oklart om vad frågorna handlade om. Dålig lokal.
  • Förberedd agenda till nästa gång. Få brukskvaliteter. Enighet. Alla får säga sitt.
  • Bättre fördelning på hur mycket folk pratar. Bättre gruppsammanhållning, folk vågar ställa fler frågor. Mötet har klarnat upp vissa frågor gällande kursen.
  • Mötet var välstrukturerat. Hur allt ska leda till en artefakt med tydliga mål/brukskvaliteter känns ännu lite oklart. Dock mer rimlig än i början av mötet. Blev mindre flummigt vilket förhoppningsvis leder till att man kan påbörja konkreta designer i början av nästa vecka.


Nästa möte:

Preliminärt beslut: Måndag (7/9) 10-12, basgruppsrummet mitt emot  CYD-polen.

Tidsåtgång: 2 timmar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0