Scenario, intervjuer

Intervju genomförd av Johan M med ”Kalle” 32 år, anställd som jurist på ett företag i Linköping. Har tidigare arbetat som kock utomlands och i Sverige. Intervjun tog strax över en timme att genomföra 2009-09-20.

Scenario: Foodtube 2, spelar in recept

Socialt: Skulle vara intressant att kunna skriva och läsa kommentarer till olika videos. På det sättet kan nya trender spridas.

 

Funktionellt: Praktiskt, blir en nisch av youtube, där det finns allt möjligt. Kan katalogisera matlagningsprogram. Skulle vilja att ingredienser och kryddor mm som ingår I varje program visades som hyperlänkar i en lista. Ungefär som wikipedia där man hela tiden kan stega vidare och få reda på mer information. Ser det inte praktiskt för att leta recept, dock bra att man kan se hur matlagningen går till.

 

Estetiskt: Artefakten ska vara så diskret som möjligt, lätt att gömma undan. Lätt att hantera, ska se beskymmersfritt. Måste vara touchscreen.

 

Etiskt: Kan sno andra personers recept och få cred för dom. Folk som inte vill bli publicerade kan bli det genom tjänsten om någon annan lägger upp en video man är med i. Kan inte ha hårdvara som raderar dåliga/opassande videos. Måste ha anställda.

 

Scenario: Interaktiva matlagningsprogram

Funktionellt: Intressant med information om olika artiklar. Kan koppla artiklar till pricerunner mm. Skulle kunna använda mus till tvn för att interagera. Krävs mycket ny teknik, bäst att använda på datorn. Använda fjärren att tabba igenom objekt. Kan välja vilka redskap som markeras I bild. Kan få upp det I texttvfunktion.

 

Estetiskt: Göm alla funktioner tills man väljer meny. Inga objekt ska vara markerade I onödan. Folk som vill se ett vanligt matlagningsprogram ska också kunna göra det.

 

Etiskt: Fråga om produktplacering. Om man har en sponsor till programmet så kan det bli så att matlagningsprogramledaren väljer sponsrade varor och köksredskap istället för det “bästa” inom området.

 

Övrigt:

Grymt om tjänsten skulle finnas. Kombinera denna ide med wiki och foodtube där man lägger upp egna matlagningsprogram.

 

Scenario Foodtube 2, videokonferens

Socialt: Som skype gällande hålla kontakten.

 

Funktionellt: Sparas det lokalt på datorn eller på någons profil? Skulle kunna sparas på nätet för att spara plats.

 

Estetiskt: För att det ska vara användbart måste det vara bra kvalite på video och ljud mm, många detaljer som ska synas.

 

Etiskt: Blir den man pratar med informerad om att man spelar in samtalet?

 

Scenario: Växthus

Funktionellt: Kommer inte att funka inomhus. Kommer inte att vara värt att ha ett litet. Rent ekonomiskt måste man ha det väldigt stort för att det ens ska vara inressant. Kolla temperatur, luftfuktighet mm skulle vara intressant att kolla över internet. Inte lika intressant att visuellet se hur växterna ligger till.

 

Kompost luktar inte illa, kan använda värmen som uppstår att värma upp huset. Måste användas utomhus/innegård.

 

Scenario: EAN-läsning

Funktionellt: Folk som inte tål saker kan använda tjänsten för att ta reda på om varor innehåller något de inte tål. Kan se de senaste nyheterna om produkten och se hur det är framtsällt så man inte köper något som är framställt på ett dåligt sätt.

 

Jag tror också att många skulle använda det. Affärerna skulle också må bra av det. Folk köper förmodligen mer.

 

Estetiskt: Kräver en mobil med mkt informationsutrymme, stor skärm.

 

Övrigt: Tyckte denna ide var mest intressant och ser stor potential för att utveckla den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0