Scenario: Interaktiva matlagningsprogram

Kim är en 30-årig datorkonsult på ett medelstort företag i Linköping. Kim är singel och bor i en central lägenhet i staden. När Kim är ledig så kretsar hobbyerna kring middag med vänner, plantskötsel och löpning.


Dörren till badrummet öppnas och den nyduschade Kim kliver ut, oförskämt nöjd efter dagens löprunda.  Kim ser på klockan och märker att det är två timmar kvar tills att vännerna kommer på besök. För att fördriva tiden väljer Kim att se på Mat-Tinas senaste program.

 

Kim kastar sig ner i soffan, slänger upp fötterna på soffbordet och konstaterar att Mat-Tina denna gång tänker tillaga Kantarelltoppade färsbiffar med sallad. Ungefär tio minuter in i programmet greppar Mat-Tina något som får Kim att vakna till. Kim pausar programmet och spänner blicken i det som tycks stjäla all uppmärksamhet, denna skönhet till stekpanna hade Kim aldrig tidigare skådat. Kim använder navigationsverktyget för att markera stekpannan och tar del av den tillhörande informationen markeringen uppbringar. När Kim har läst igenom informationen om stekpannan förs markören till ”play-knappen” och programmet fortsätter. Kim lutar sig tillbaka i tv-soffan, knäpper händerna bakom huvudet och känner sig omåttligt nöjd. Det var en bra dag.

Jag har försökt vara väldigt otydlig i beskrivningen om hur interaktion med programmet kan gå till så att den intervjuade lättare kan bilda en egen uppfattning om hur ser ut och bidra med egna ideer.

Författare: Johan M


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0