Scenario: EAN-läsning

Påhittat av Joel Purra.

Kim är en 30-årig datorkonsult på ett medelstort företag i Linköping. Kim är singel och bor i en central lägenhet i staden. När Kim är ledig så kretsar hobbyerna kring middag med vänner, plantskötsel och löpning.

För någon vecka sen zappade Kim bland kanalerna och råkade då se en glimt av Mat-Tinas senaste program. Kim tyckte det såg både gott och lättlagat ut, men kollade aldrig riktigt upp recepten. Man har ju aldrig tid att både gå och handla och laga det samma kväll.

Nu är Kim i butiken och ska handla mjölk till morgondagens frukost och dessutom något att laga imorgon kväll som ska räcka till matlåda också. På en av hyllorna råkar Kim se en flaska Kim kände igen, så Kim tar ett steg närmare och för att läsa på etiketten. Det är ju sesamoljan Mat-Tina använde i det där programmet! Frågan var bara vad Kim använde det i för något recept - vilken tur att Kim har ett program för att kolla upp recept i mobilen.

Med sesamoljan i ena handen och mobilen i andra tar Kim en bild på streckkoden, det svischar till på skärmen och de fem populäraste recepten från Recept.nu dyker upp. Det första receptet var ju självklart Mat-Tinas populära sashimi på lax - men det verkade vara lite väl lite för att göra en matlåda utav. Istället väljer Kim det andra receptet, Ningtsus kycklingwok, och tar fram en ingredienslista. På vägen mot kyldisken med kycklinglårfilé tänker Kim att det här kommer imponera på arbetskamraterna runt lunchbordet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0