Intervju

Jag följde de punkter vi pratade om på föregående möte och ställde fråger som berörde dessa. Det jag skriver ner här är svaren då jag inte kommer ihåg exakt hur frågorna formulerades. Först en kort beskrivning av den intervjuade:

28-årig tjej som bor i Nyköping och som jobbar på ett försäkringsbolag. Hon har en examen från en ekonomiutbildning. Anser att hon själv och även hennes sambo är matintresserade.

 

a) Det finns alltid något som är trendigt vad gäller alla de sakerna, lika mycket vad gäller rätter som ingredienser och redskap. Det är som ett mode och ändras hela tiden. Exempelvis är det trendigt med sprayflaska för olivolja och räfflad stekpanna just nu verkar det som. Även saker som GI-metoden och att använda/äta mycket bönor, bulgur och fullkornsprodukter är trendigt.

Framförallt märks det vad som är trendigt via media såsom matprogram på TV. Inspireras även av arbetskollegor och vänner och tar personligen mest efter sådant man blir bjuden på eller ser/hör andra laga än att laga mat efter specifika recept.

b) Asiatiskt och framförallt sushiställen verkar vara inne och finns överallt. Dessa syns även mycket i media och i nya filmer, böcker, serier etc. Personligen umgås ej i sådana kretsar som äter ute ofta och vill vara ”inne” så därifrån ingen information om vad som är trendigt.

c) Espressomaskin och ny lite modernare kaffebryggare. Sodastream även om det känns som det är något man ska ha nuförtiden.

d) Eventuellt matberedare som används i många matlagningsprogram på tv både för att laga mat och göra egna drinkar. Induktionshäll & varmluftsugn efter att ha besökt bekanta som har detta vilket var häftigt. Även perkulator då det blivit gott kaffe när jag blivit bjuden på sådant kaffe hos vänner. På samma spår även kaffemaskin som maler bönorna själv och allt man behöver göra är att ställa en kopp under. Sådana är häftiga och kaffet blir jäkligt gott. Även ofrostbar kyl efter att ha sett sådan på TV.

e) Inget direkt intresse och har aldrig hört att det skulle vara / ha vart någon i närheten.

f) Rosévin, vilket kan bero på att det är sommar och syns överallt. Olika kaffetyper såsom latte, cappuccino osv. Vanligare att folk beställer sådant på cafén än vanligt kaffe.

Fråga kring teknik & matlagning/kök:

En liten dator/display i köket – söka efter hjälp (exempelvis häromdagen skulle jag baka kladdkaka och hade inget vaniljsocker. Att då kunna kolla upp om man kan ha i något annat eller helt enkelt skippa det). Stöd vid allmänna problem och tips vid matlagning och annat relevant för köket. Bör rymma liknande saker som finns i en klassisk hemkunskapsbok. Kanske även ge hjälp att komma på maträtter efter vad man har hemma eller är sugen på i stora drag (huvudingrediens(er)). Får gärna ha koll på vad man har i kylskåpet och ger inköpslista efter att ha fått ett antal recept i input. Ännu bättre om man kan ange en budget, att det ska följa kostcirkeln och ge förslag på recept utefter allt detta. (Fast i slutändan kanske det leder till att man inte tänker någonting alls själv).


Kommentarer
Postat av: Johanna

Vems intervju är denna?

2009-09-02 @ 11:18:19
Postat av: Pär

Det där är min.//Pär

2009-09-02 @ 12:17:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0