Intervju om scenarier med man 27 år

Intervju genomförd av Johan F. med Lars 27 år, varuhusarbetare, väl berest och intresserad av mat från alla länders håll under en lång tid

Scenario: styrt växthus
Bra för folk som har stor balkong.
Jag kan inte tänka mig i lägenheten, mer då örtväxthus och kryddor! Vill ha örtträdgård, tar mindre plats än paprika och tomatodling. Bör anpassa det efter örter, lättare att sälja som örtväxthus. Färsk basilika 16 spänn per kruka, går åt fort och dyrt. Kan inte använda efter en middag, då är den slut. Har man den i växthuset kan man ta lite åt gången.

Bra om man gillar fransk eller indisk mat till exempel. när jag gör hotpot behöver jag alltid korriander. Korridorsväxthus kanske skulle funka. Men balkongväxter, det tror jag på. Problem med lampan, hur mycket drar den, hur påverkar ljuset? Kanske går att sälja två versioner, en inomhus och en utomhus, olika förhållanden.

Scenario: EAN-läsaren
Jag är ej säker om den idén funkar. Har jobbat i affär och tror att streckkoder skiljer sig från butiker till butiker. När butikerna får streckkoder bestämmer dom själv tror jag. Ni måste kolla om det är ett universiellt system. Finns det något institut som delar ut generella streckkoder? Streckkodsläsare finns det mängder av men hur många är uppkopplade på det här sättet? Om det finns något institut skulle ni kunna publicera alla streckkoder på någon hemsida. Då skulle ni kunna vara som en central att dela ut information om streckkoderna. Hemsidan kan länka vidare till recept.nu eller liknande men ni borde se till att trafiken går igenom er hemsida. Då får ni alla reklampengar.
Bra idé med foto till mobilen med ett program på mobilen som gör om det till siffror. Det borde inte vara jättesvårt. Då behöver ni inte sälja någon stor grej, då är det lätt för alla att använda direkt.

Scenario: Foodtube-scenarierna
Vad är det för skillnad på en videokamera? Det finns massa sidor med skrivna recept men inte filmrecept? Men det skulle man kunna göra på en del av youtube. Jag tror att man ska ha betydligt mer än bara en sån om man ska satsa på video i köket. Kan inte tänka mig målgruppen ni vill ha kommer köpa den, dom har inte råd. Det känns mer som någon grej rika eller par som bor på distans skulle använda. Det finns redan folk som har tv i köket, och det känns ju i princip samma sak men billigare.

Tror på hemsidan, en bra mathemsida som gärna är internationell och med filmer. Främst att den gärna är väldigt internationell och kan lära sig laga maträtter från andra kulturer lättare tycker jag kan vara viktigt.

Scenario: Interaktivt matlagningsprogram
Så det är lite som en sorts smygreklam, borde vara lätt att lägga in när det är digital-tv, inte bara för matlagning men för det mesta. Kunna pausa en film och liknande. Filmerna kommer kanske bli större men det spelar ingen roll. Det finns många matprogram men väldigt få matprogram förbereder gästerna vad man ska ha innan programmet börjar. Skulle vilja laga mat samtidigt som programmet går. Förannonserat en dag innan eller så. (blir ändå mer interaktivt). det får det mer tillgängligt, imorgon kommer tina laga mat och hon kommer att använda dessa ingredienser.

Direkt köp tror jag på, det kommer komma mer och mer men det lär dröja. Det kräver att större del av befolkningen skaffar digital-tv och det känns som om det skulle vara bra om man hade typ som wii. en musmarkör där du kan markera sakerna. Hur ska man annars markera sakerna? Det blir dyrare, men det måste ju vara praktiskt för användaren. Kanske man kan zooma in med kontrollen. Kan placera inforutan och subtitles var man vill ha dom, ändra färg osv.

För att den här ska gå i land måste fler uppfinningar komma till. Sättet hur alla tv-program sänds måste sändas på ett annat vis. Det tar lång tid att påverka sånt. Det är enkelt att ändra en kanal hur dom sänder kanske, om det nya filmformatet kommer ut. Typ ett avi men nytt som kan hantera detta. Det kommer inte vara tv som utvecklar det utan det lär komma vara från internet. detta krävs att det kommer kanske liknande tjänster på nätet isåfall.

Författare: Johan F.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0