Scenario: Foodtube 1

Kim har, efter att ha blivit klar med studierna och fått jobb, flyttat ifrån sin hemstad och bor numera relativt långt ifrån sin familj. Kim är mån om att hålla kontakten med nära och kära, och då särskilt med mamma som hon har en nära relation till. Båda två har ett stort matlagningsintresse och brukar tipsa varandra om nya recept och ingredienser de sett på tv eller i affären.

 

Idag har Kim och mamma bestämt sig för att laga mat tillsammans, trots avståndet, eftersom Kim är lite sugen på att lära sig mammas recept på rysk gryta. Kim går direkt efter att ha kommit hem från affären ut i köket och sätter på skärmen som sitter på skåpsdörren. Hon loggar in och letar upp sin mammas profil som hon sedan ”ringer upp”. Hon packar upp varorna under tiden hon väntar på att mamma ska svara. Kim ser att mamma tagit emot samtalet när en video från familjens kök börjar visas på skärmen. Mamma syns också i bilden. De hälsar glatt på varandra och avverkar de viktigaste detaljerna om vad som hänt sen sist innan de sätter igång med matlagningen.

 

När maten är klar och båda har berättat om allt som hänt under veckan säger de hej då till varandra och avslutar samtalet. På frågan från systemet om Kim vill spara videon väljer hon ”ja” eftersom hon tänker laga receptet igen, men är rädd att hon ska glömma bort koktiden tills dess. Skriva ner receptet och lägga upp på profilen väntar hon med tills helgen då hon har lite mer tid över. Hon loggar ut och stänger av skärmen innan hon går och sätter sig vid matbordet och avnjuter middagen. Mammas ryska gryta är bland det bästa som finns!

 

Författare: Johanna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0