Redovisning 20091012

Bilder från redovisningen samt det pappersmaterial som användes.

En av affischerna vi använde vid redovisningstillfället. Texten lyder som följer:

"Yes, we scan!
Är din matlåda inte lika trendig som dina kollegors? Har du glömt receptet på Mat-Tinas trendiga Cookalong-kyckling när du väl är i affären? Undrar du också om man kan laga något trendigt på mango chutney och gröna paprikor? Trendskannern löser dina problem!

Trendskannern fungerar som din personliga hjälp i mataffären. Med Trendsskannern skannar du enkelt och snabbt av varornas streckkod med hjälp av mobilens inbyggda kamera. Du får sedan upp en lista över de just nu trendigaste recepten där du kan välja vilket som passar dig bäst. När du hittat ett recept du gillar lägger du enkelt till det i inköpslistan eller i din lista med favoriter.

Är du nyfiken på en speciell vara som ingår i receptet kan du snabbt få fram specifik information om denna utöver det som står på förpackningen. Är du vegan eller laktosintolerant kan du lätt ställa in detta i inställningarna för att helt slippa recept utanför dessa kategorier eller få upp varningar på dem som inte passar in.

Förutom att utnyttja applikationen i din mataffär har du även möjligheten att skanna direkt på receptsajter eller matartiklar. Till vänster illustreras hur streckkoder inkluderas på ett smidigt sätt från en av många vanliga receptsidor.

På detta sätt kan du spara dina favoritrecept innan du går till affären och utan krångel ha med dig din egen inköpslista. Med Trendskannerns hjälp behöver du nu inte längre skriva ner långa inköpslistor när du vill prova ett nytt recept, det löser vi åt dig."Vår andra affisch för beskrivning av ett användningsscenario. Texten som beskriver bilderna lyder som följer:

1. Anders är på väg till affären för att handla mat.

2. Där hittar han den där mango chutneyn som flera av vännerna pratat om. Vad kunde man laga av den?

3. Skannar streckkoden.

4. Får upp en träfflista med de trendigaste recepten som innehåller mango chutney. Väljer att titta närmare på ett av dem.

5. Går tillbaka till träfflistan och kollar igenom fler recept men bestämmer sig till slut för ett med kyckling i. Lägger till receptet i inköpslistan.

6. Kollar vidare i inköpslistan vad det var mer som skulle inhandlas. Passar på att bocka av mango chutneyn direkt.

7. Lägger ner mango chutneyn i korgen och går vidare mot frysdisken.

8. Nöjd och glad lämnar Anders butiken. Imorgon ska kollegorna på jobbet få förundras över den kulinariskt trendiga maten i hans matlåda.

Introduktion till produkten med hjälp av affischerna med PR-ansvarige Joel Purra.
Introduktion till produkten med hjälp av affischerna. (Observera vår PR-ansvarige Joel Purra längst upp till vänster i bild.)


Visning av HiFi-prototypen för nyfikna åskådare.

 

Författare: Johanna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0