Brainstorming

Brainstorming från arbetsmötet 2009-09-16 10-12. Fotografi av Joel Purra.

Gruppmedlemmarna skulle först ha tittat på de fyra utvalda idéerna (EAN-skanning, "Foodtube", Interaktiva matlagningsprogram och Växthuset) och utvecklat/kombinerat dessa hemma. På mötet diskuterades m.h.a. brainstorming vad var och en kommit fram till och idéerna utvecklades ytterligare. EAN
Foodtube
Kamera: eftersom både foodtube och EAN har en kamera så kan man använda samma teknik för att scanna in EAN-koder. I förlängningen kan man ta bilder på saker som inte är streckkoder och hitta dem ur det egna "biblioteket" med kända prylar.
Tagga: användare kan tagga objekt (prylar, ingredienser) eller lägga in noteringar i filmen. Kan liknas vid en mer flexibel textning för tv-program, där man pekar på en sak, skriver en text och eventuellt lägger in en länk till mer info. 
Skadevideor populära: Eventuellt kan topplistan över de mest sedda videorna inte innehålla sådant som är trendigt utan snarare videor där folk gör sig illa, klantar sig eller driver med något. Videor av "tveksam karaktär" kommer med stor sannolikhet också att läggas upp. --> Möjlighet att kommentera/anmäla videor samt person som går igenom och ev. tar bort videor.
Datum bäst före: Skanna in varorna i foodtubekameran när man har köpt något så håller systemet koll på när datumen på dem går ut. Man vet vad man har för mat och när man måste ha använt den.
Kolla trendighet via: Man skannar en vara för att sedan se om det är en produkt som är trendig att använda i matlagning.
Cooking Mama: Genom ett spel skulle man kunna tävla om vem som är mest trendig. Användare skulle kunna hacka den löken dom hackat till maten, men också göra det i spelet. Desto mer grönsaker och annat som man bereder, desto mer trendighetspoäng får användaren.

Interaktiva matlagningsprogram
Tagga: som för foodtube-taggar, men med antagandet att det är "professionella" taggare som lägger in taggar delvis baserat på annonsörers önskemål.
Profil:Timeline: Man kan se sin historik över när man skaffade en pryl eller använde en ingrediens. Kan jämföras med andras profiler för att se om man var först med en trend.
Profil: 90% miljömärkta varor: Man kan se hur stor andel av ens varor som är t.ex. miljömärkta och jämföra detta med andra. När miljömedvetenhet är en trend blir man trendig om man har höga siffror på det.
Profil: Användare är trendsättare: jmf Timeline.
Profil: Achievements: Man visar upp vad man har eller har gjort i hopp om att få "trendighetspoäng". Man vet aldrig vad folk kan lägga upp här. Kanske antal avhuggna fingrar.
Twitter: "Idag känner jag mig som 70/30-blandfärs", "är lite grön paprika idag"

Växthus
Twitter: när växterna har växt en bit, tomaterna blivit röda, växterna behöver vatten, temperaturen för hög så kan växthuset själv säga till genom att skicka en statusuppdatering till twitter.com.
Webcam: En webkamera visar läget i växthuset. Man kan se hur det ser ut så länge man har en internetuppkoppling och tillgång till platsen dit kameran sänder. Snabbspolning visar hur växtligheten förändras i växthuset.
Ett forum på nätet med flera personer som har varsitt växthus. Där kan man diskutera bästa sättet att driva upp ananas på eller andra saker som har med växthusen att göra. Utbyte av tips och idéer.
Tagga växterna: Kan tagga växterna (i likhet med varorna i matlagningsprogrammet) så att de syns i kameran. Information om sådd och tillväxt kan lagras för varje växt.
Väderstation: bevakar hur klimatet i växthuset förhåller sig och försöker styra det mot det önskade klimatet man har ställt in. Enligt en i gruppen så finns det redan någon typ av övervakare som kan hålla koll på detta.
Väderprognos: Kunna hämta information från t.ex. SMHI för att kunna förbereda växthuset på värmeböljor eller köld t.ex. Vi tror att den kanske kan bli mer utsatt om växthuset är utomhus istället för inomhus


Kommentarer
Postat av: Johanna

Jag har gått igenom bilden nu och fyllt i det jag kom ihåg. Det finns ca 3 punkter kvar att skriva om som jag inte hade koll på vad de innebar. Kan de som inte redan har skrivit gå igenom och lägga till där det fattas.

2009-10-07 @ 10:02:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0